Low Carb dieet valkuilen: Gluconeogenese en niet genoeg vezels

Er bestaan twee soorten vezels: Oplosbare vezels lost op in water; onoplosbare vezels niet.Oplosbare vezels wordt een galachtige substantie tijdens de spijsvertering. Onoplosbare vezels blijven intact en helpt het spijsverteringskanaal van afval te wissen en voegt Bulk toe aan ontlasting.

Fiber ondersteunt een gezonde spijsvertering en eliminatie processen. Gezondheidswerkers adviseren verbruiken ten minste 20 gram vezels per dag.

De ideale aanbeveling gegeven door het Institute of Medicine stel voor:
 • mannen 50 jaar en minder- 38 gram
 • vrouwen 50 jaar en minder- 25 gram
 • mannen 51 jaar en ouder - 30 gram
 • vrouwen 51 jaar en ouder- 21 gram
De enige bron van vezels kan alleen zijn koolhydraten. Hele voedingsmiddelen, fruit, groenten, bonen, peulvruchten, ongeraffineerd granen en noten, alle bieden vezels. Vezel supplementen zijn afkomst van deze bronnen. Dit kan soms uitdaging voor mensen na een koolhydraatarme voeding.

Koolhydraatarme diëten en spijsvertering
Afgezien van suiker hunkeren naar en ontbrekende favoriete traktaties, veel low-carb dieters worstelen met spijsverteringsmoeilijkheden. Zij kunnen optreden diarree en of constipatie als gevolg van het gebrek aan vezels in hun maaltijd plannen. Omdat ze de meerderheid van koolhydraat voedselbronnen actief uitsluiten van hun dieet, ze verwaarlozen om te zorgen voor de opneming van hoge vezels koolhydraten en lijden voor het.

De enige manier om dit probleem te verhelpen is het juiste niveau van koolhydraat verbruik te vinden voor elke mens. Het varieert. Hoewel er algemene aanbevelingen zijn, is een persoon op een koolhydraatarm gewichtsverlies plan zal alleen de hoeveelheid koolhydraten van hoge vezels die nodig zijn om
hun spijsverteringsproblemen te beëindigen.

Lage koolhydraten tellen High Fiber Foods
Bij het plannen van welke koolhydraten in hun maaltijdplan moeten worden opgenomen, moeten koolhydraatarme diëtisten. Selecteer voedingsmiddelen met de laagste, netto carb waarde. De netto koolhydraat waarden worden bepaald door aftrekken van het aantal suiker, vezel gram van de totale gram koolhydraten
in het geheel. Het idee is om de gezonde koolhydraten die worden gegeten te beperken tot die met de minste hoeveelheid invloed op de bloedsuikerspiegel.
Aanbevolen eten zijn:
 • rucola
 • snijbiet
 • courgette
 • Spaghetti Squash
 • bloemkool
 • selderij
 • champignons
 • abrikozen
 • avocado
 • aardbeien
 • perziken
Kies bij twijfel groene groenten en fruit met een hoog vezelgehalte.

Koolhydraatarme diëten en metabolisme
Ongeraffineerd, hele voedsel koolhydraten leveren ook het lichaam met vitaminen, mineralen, en antioxidanten die nodig zijn voor een goede gezondheid. De voedingsstoffen die zij leveren ondersteunen cellulaire regeneratie
en immune functie. Ze ondersteunen ook gezond gewichtsverlies; zonder dat het lichaam kan verhongerd en vertragen de stofwisseling die voorkomt gewichtsverlies. Het lichaam zal gebruiken het voedsel krijgt efficiënter en bewaar een overmaat als vet.

Glucose tekorten en gluconeogenese
Het lichaam gebruikt glucose als bron voor energiebehoeften. Het is een deel van de reden dat low-carb diëten werken goed. Wanneer het lichaam wordt geen koolhydraten te vinden als glucose, het gaat een alternatieve energiebronnen gebruiken. Echter, glucose is de enige gemakkelijk beschikbare energiebron voor de hersenen; in noodsituaties, het kan ook gebruik maken van ketonen geproduceerd door de afbraak van vet. Glucose ondersteunt ook vele functies
in het lichaam. Als de niveaus van glucose in de bloedbaan gevaarlijk laag worden, het lichaam zal andere beschikbare metabole factoren omzetten in glucose. Gluconeogenese is hiervan een voorbeeld. Tijdens de gluconeogenese worden aminozuren omgezet in glucose. De lever is het primaire orgaan voor dit proces, maar de nieren kunnen deze functie ook uitvoeren.

Wanneer koolhydraten worden verbruikt, sommige worden opgeslagen op de lever als glycogeen. Als de glycogeen beschikbaar in de lever is uitgeput, het lichaam verandert in de spieren voor eiwitten, aminozuren te omzetten in glucose. Gluconeogenesis is voor overleving en niet een wenselijk staat voor gewichtsverlies.

Terwijl low-carb diëten werken op korte termijn, na hen lange termijn kan moeilijk zijn. Dit wordt vooral waar als een persoon op dieet niet effectief beheren hun koolhydraten en vezels Inname. De ernstige inperking van koolhydraten interfereert actief met de aanschaf van brandstof en afvalverwijdering, twee zeer belangrijke en met elkaar verweven reeks lichaamsfuncties.

Een succesvol koolhydraatarm dieet omvat: gezonde koolhydraatarme bronnen van vezels een evenwichtige verhouding van nutriënten dichte koolhydraten tot vet en eiwitten om de energie, metabole stabiliteit en goede spijsvertering